Chrzanowe roladki z szynki

Chrzanowe roladki z szynki

Chrzanowe roladki z szynki to fajna propozycja na szybką i smaczną przekąskę. Można je przygotować w ekspresowym tempie i przekonacie się sami, że zrobią furorę na niejednej imprezie.

Roladki z szynki z pastą chrzanową idealnie sprawdzą się na święta Wielkanocne, ponieważ to właśnie one kojarzą nam się z jajkami i chrzanem. Takie roladki można również przygotować na inną okazję jak na przykład rodzinne spotkanie, imieniny, urodziny czy wizyta znajomych. Zapraszam do zapoznania się z przepisem!

CHRZANOWE ROLADKI Z SZYNKI – PRZEPIS

Składniki

  • 3 jajka
  • 8 plastrów szynki
  • 3 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce. 
  • Do miseczki przekładamy starte jajka, dodajemy chrzan, majonez, posiekany szczypiorek, sól oraz pieprz. Mieszamy do połączenia składników. 
  • Na plastry szynki nakładamy porcję przygotowanego farszu, a następnie zwijamy w rulonik i przewiązujemy szczypiorkiem. 
Chrzanowe roladki z szynki
Chrzanowe roladki z szynki

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwadzieścia − pięć =