Chrzanowe roladki z szynki
Chrzanowe roladki z szynki to fajna propozycja na szybką i smaczną przekąskę. Można je przygotować w ekspresowym tempie i przekonacie się sami, że zrobią furorę na niejednej imprezie.
Roladki z szynki z pastą chrzanową idealnie sprawdzą się na święta Wielkanocne, ponieważ to właśnie one kojarzą nam się z jajkami i chrzanem. Takie roladki można również przygotować na inną okazję jak na przykład rodzinne spotkanie, imieniny, urodziny czy wizyta znajomych. Zapraszam do zapoznania się z przepisem!
CHRZANOWE ROLADKI Z SZYNKI – PRZEPIS
Składniki
- 3 jajka
- 8 plastrów szynki
- 3 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
- szczypiorek
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce.
- Do miseczki przekładamy starte jajka, dodajemy chrzan, majonez, posiekany szczypiorek, sól oraz pieprz. Mieszamy do połączenia składników.
- Na plastry szynki nakładamy porcję przygotowanego farszu, a następnie zwijamy w rulonik i przewiązujemy szczypiorkiem.