Brokułowa polana z jajkiem

Brokułowa polana z jajkiem

Brokułowa polana z jajkiem to pomysł na ciekawą przystawkę, która doskonale sprawdzi się na święta czy inne specjalne okazje. Potrawa ładnie prezentuje się na talerzu i rewelacyjnie smakuje. Goście z pewnością będą zachwyceni.

Przepis na brokułową polanę z jakiem jest bardzo łatwy i nie wymaga wiele pracy czy skomplikowanych składników. Tak naprawdę przekąska składa się jedynie z 3 głównych składników taki jak jajka, brokuł i rzodkiewki. Całość okraszona pysznym domowym sosem czosnkowym, który idealnie uzupełnia całe danie.

BROKUŁOWA POLANA Z JAKIEM PRZEPIS

Składniki

  • 5 jajek
  • 1 brokuł
  • pęczek rzodkiewki

Sos

  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Brokuła dzielę na różyczki i ścieram na tarce o dużych oczkach. Wrzucam na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy, doprawiam solą oraz pieprzem i podsmażam. Odstawiam do ostygnięcia.

  2. Rzodkiewki również ścieram na tarce i dodaję do brokuła. Mieszam.

  3. Jajka gotuję na miękko i przekrawam na połówki.

  4. Jogurt naturalny łączę z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.

  5. Na półmisek wykładam brokuła z rzodkiewką, a następnie jajka. Całość polewam przygotowanym sosem.
Brokułowa polana z jajkiem przepis
Przepis na brokułową polanę z jajkiem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 744

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

jeden × jeden =