Sałatka z tuńczykiem i pieczarkami marynowanymi
Sałatka z tuńczykiem i pieczarkami marynowanymi to bardzo fajnie połączenie smakowe. Do przygotowania sałatki potrzeba zaledwie kilku prostych składników, taki jak tuńczyk, pieczarki marynowane, ogórki konserwowe, cebula czerwona oraz kukurydzą. Większość z nich z pewnością znajdziecie w swojej kuchni.
Ta kolorowa sałatka z tuńczykiem i pieczarkami marynowanymi to idealna sałatka na święta, świetny pomysł na domowe imprezy czy rodzinne spotkania, czy inne okazje.
Całą sałatkę można przygotować w dosłownie 10 minut! Podczas gotowania się jajek, jesteśmy w stanie przygotować pozostałe składniki. Następnie dodać pokrojone jajka i sałatka gotowa! 🙂 Zapraszam na przepis!
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I PIECZARKAMI MARYNOWANYMI – PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- 1 mały słoik pieczarek marynowanych
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 4 ogórki konserwowe
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 czerwona cebula
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować, obrać ze skorupki i pokroić w kostkę.
- Ogórki konserwowe oraz czerwoną cebulę pokroić w kostkę.
- Pieczarki marynowane odsączyć z zalewy i pokroić w plasterki.
- Tuńczyka odsączyć z zalewy.
- Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, szczyptą soli i pieprzu.
- Wszystkie składniki na sałatkę przełożyć do miski, dodać przygotowany sos i wymieszać.