Sałatka ryżowa z ogórkiem
Sałatka ryżowa z ogórkiem to bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu sałatka, którą musicie wypróbować. Zawiera w sobie wszystko to, co najlepsze. Składa się z prostych i ogólnodostępnych składników, które zakupicie w każdym sklepie.
Taka sałatka ryżowa może posłużyć nam jako poczęstunek dla gości, posiłek do pracy czy domowa kolacja. Jestem pewna, że posmakuje każdemu z Was. Zapraszam na przepis.
Składniki
- 4 jajka
- 200 g szynki
- 100 g ryżu
- 1 ogórek świeży
- 1 papryka czerwona
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją, zawartą na opakowaniu. Kolejno odcedzamy i pozostawiamy do przestygnięcia.
- Jajka gotujemy na twardo, a następnie po obraniu kroimy w kosteczkę.
- Szynkę, paprykę i ogórka również kroimy w kosteczkę.
- Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem.
- Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce, mieszamy.