Pasta jajeczna z rzodkiewką

Pasta jajeczna z rzodkiewką

Prosta, szybka w przygotowaniu i niezwykle uniwersalna — taka jest właśnie pasta jajeczna z rzodkiewką, która doskonale sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Robi się ją ekspresowo i nie wymaga skomplikowanych składników.

Jajka to składnik, który niemal zawsze mamy w swoich lodówkach. Ich wszechstronność oraz bogactwo składników odżywczych sprawiają, że możemy z nich przygotować mnóstwo pysznych potraw. Możliwości mamy praktycznie nieograniczone – wystarczy odrobina kreatywności i otwartość na eksperymenty kulinarne. W naszej paście jajecznej znajdziecie takie dodatki jak rzodkiewka, ser żółty i koperek. Całość połączona majonezem z dodatkiem musztardy i przypraw.

PASTA JAJECZNA Z RZODKIEWKĄ PRZEPIS

Składniki

  • 3 jajka
  • 150 g żółtego sera
  • pęczek rzodkiewek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej
  • sól
  • pieprz
  • 3 gałązki świeżego koperku

Przygotowanie

  1. Jajka gotuję na twardo. Następnie studzę, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach.
  2. Rzodkiewkę również ścieram na tarce i odciskam z nadmiaru wody.
  3. Ser żółty także ścieram na tarce.
  4. Koperek drobno siekam.
  5. Wszystkie składniki umieszczam w jednym naczyniu, dodaję majonez, musztardę, sól oraz pieprz. Mieszam i podaję na ulubionym pieczywie.
Pasta jajeczna z rzodkiewką przepis
Pasta jajeczna z rzodkiewką

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 319

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

4 × cztery =