Pasta jajeczna z rzodkiewką

Prosta, szybka w przygotowaniu i niezwykle uniwersalna — taka jest właśnie pasta jajeczna z rzodkiewką, która doskonale sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Robi się ją ekspresowo i nie wymaga skomplikowanych składników.
Jajka to składnik, który niemal zawsze mamy w swoich lodówkach. Ich wszechstronność oraz bogactwo składników odżywczych sprawiają, że możemy z nich przygotować mnóstwo pysznych potraw. Możliwości mamy praktycznie nieograniczone – wystarczy odrobina kreatywności i otwartość na eksperymenty kulinarne. W naszej paście jajecznej znajdziecie takie dodatki jak rzodkiewka, ser żółty i koperek. Całość połączona majonezem z dodatkiem musztardy i przypraw.
PASTA JAJECZNA Z RZODKIEWKĄ PRZEPIS
Składniki
- 3 jajka
- 150 g żółtego sera
- pęczek rzodkiewek
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy stołowej
- sól
- pieprz
- 3 gałązki świeżego koperku
Przygotowanie
- Jajka gotuję na twardo. Następnie studzę, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach.
- Rzodkiewkę również ścieram na tarce i odciskam z nadmiaru wody.
- Ser żółty także ścieram na tarce.
- Koperek drobno siekam.
- Wszystkie składniki umieszczam w jednym naczyniu, dodaję majonez, musztardę, sól oraz pieprz. Mieszam i podaję na ulubionym pieczywie.





