Ciasteczka z ciasta francuskiego z marmoladą
Ciasteczka z ciasta francuskiego z marmoladą to pyszna przekąska, którą można przygotować w zaledwie 15 minut. Ciasteczka z marmoladą doskonale sprawdzą się jako dodatek do popołudniowej kawy, kiedy najdzie nas ochota na słodkie, lub na specjalne okazje. Przepis jest bardzo prosty, a składniki to tak naprawdę tylko ciasto francuskie i ulubiona marmolada. Polecam!
CIASTECZKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MARMOLADĄ PRZEPIS
Składniki
- 1 płat ciasta francuskiego
- Kilka łyżek marmolady
- cukier puder
- żółtko
Przygotowanie
1. Ciasto francuskie rozwijam na blacie i kroję na równe kwadraciki. U mnie wyszło ich 12.
2. Na każdy kawałek ciasta nakładam łyżeczkę marmolady, rozsmarowując ją po całej powierzchni. Następnie dwa przeciwległe boki zlepiam ze sobą.
3. Tak przygotowane ciasteczka przekładam na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i smaruje je żółtkiem.
4. Ciasteczka piekę w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 15 minut.
5. Po ostygnięciu posypuję cukrem pudrem.