Rolada szpinakowa z łososiem

Rolada szpinakowa to bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu przekąska. Składa się z szpinakowego ciasta, kremowego serka i łososia wędzonego na zimno. 

Rolada szpinakowa to idealny pomysł na smaczną przekąskę na różnego rodzaju domówki, czy inne imprezy okolicznościowe.

Polecam każdemu z Was ten przepis. Na pewno taka przekąska oczaruje nie jednego gościa swoim ciekawym wyglądem a przede wszystkim smakiem. 

Przepis na roladę szpinakową z łososiem

Składniki

Ciasto

  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 100 g mąki pszennej 
  • 150 g szpinaku mrożonego 
  • płaska łyżeczka cukru
  • szczypta soli

Nadzienie 

  • 200g łososia wędzonego
  • 250 g kremowego serka
  • koperek

Wykonanie

  1. Szpinak należy rozmrozić, można to zrobić w mikrofali. Rozmarznięty szpinak odsączyć z nadmiaru wody. 

  2. Do szpinaku dodać szczyptę soli, cukier oraz jajka,  zmiksować przy pomocy blendera. Dodać mąkę i jeszcze raz zmiksować.

  3. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w 170 stopniach przez 20 minut. Ciasto pozostawić do wystudzenia.

  4. Na całej powierzchni ciasta rozmasować serek. Dodać łososia. Całość posypać koperkiem. 

  5. Zwinąć delikatnie w rulon. Włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie pokroić na roladki.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dziesięć − 10 =