Grzanki ze szpinakiem i mozzarellą

Grzanki ze szpinakiem i mozzarellą

Grzanki ze szpinakiem i mozzarellą to prosta i smaczna przekąska, która idealnie nada się na imprezowy stół, lub na szybką kolację na ciepło. Grzanki pięknie pachną i smakują doskonale! Nawet jeśli nie przepadasz za szpinakiem, to w tej wersji jest naprawdę dobry.

Składniki

  • 1 bagietka
  • ok. 100 g mrożonego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • ser mozzarella
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz

Wykonanie

1. Mrożony szpinak rozmrozić na patelni pod przykryciem. Po rozmrożeniu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz doprawić solą i pieprzem.

2. Bagietkę pokroić na kromeczki, opcjonalnie można posmarować cienką warstwą masła.

3. Na każdą kromeczkę nałożyć szpinak, a wierzch posypać startym serem mozzarella.

4. Tak przygotowane kanapeczki, włożyć do nagrzanego do 160 st. piekarnika i piec do momentu rozpuszczenia się sera.

5. Po wyjęciu grzanek z piekarnika położyć plasterek pomidorka na każdym kawałku.

Grzanki ze szpinakiem


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

6 − 5 =